Sliter du med ballongmage etter et måltid?

Sliter du med ballongmage etter et måltid?

Det er mange som sliter med oppblåst mage etter et måltid. De vanligste matvarene å reagere på er fullkornsbrød, erter, linser, paprika, rotfrukter, løk bønner og grønnsaker som kål, blomkål og brokkoli. Mange opplever gass og ubehag når man spiser disse matvarene. Hvorfor det? De inneholder karbohydrater som er knyttet til proteiner eller fettstoffer, de kalles glykoproteiner eller glykolipider- dette brytes dårlig ned i tarmen. De fungerer som en dårlig kilde for mikroorganismene som er i tarmene. Det som skjer er at næringsstoffene gjæres og det produseres syre og gass som biprodukt.

Det er et enzym som heter alfa-galaktosidase som hjelper til med å redusere denne prosessen. Vi produserer enzymet i munnen i form av spytt, og i bukspyttkjertelen.

Det kan være forskjellige grunner til at kroppen har for lite av dette enzymet. For eksempel genetikk og alder. Når vi blir eldre avtar produksjonen av alfa-galaktosidase i kroppen. Får vi for lite av enzymet kan dette føre til dårlig fordøyelse og opphopning avfallsstoffer i tarmene.

Produktet Nogasin GO er et enzymprodukt som inneholder alfa-galaktosidase som virker på komplekse karbohydrater og reduserer vanlige fordøyelsesproblemer som oppblåsthet, gassbesvær, magevondt og uregelmessig tarmfunksjon. Enzymet spalter de komplekse karbohydratene allerede i tynntarmen for å unngå at karbohydratene transporteres mikroorganismene i tykktarmen og forårsaker plagene der.

Skroll til toppen