Merker du at huden din har tapt elastisitet og fasthet? Dette kan tyde på at du har for lite kollagen. Kollagen er et protein, og som kjent er proteiner byggesteiner for kroppen vår. Proteinet er laget av bindevevceller som kalles fibroblaster som utgjør rundt 30% av kroppens totale proteinmasse og 80% av bindevevet. Det tilføres ofte kollagen i kremer. Det kan også være en ide å tilføre kollagen innenfra som kosttilskudd og gjennom mat. Dette proteinet er limet som binder kroppen sammen så her er det bare å tilføre kroppen dette rike næringsstoffet!

Det er matvarer som inneholder kollagen og noen matvarer kan bidra til å produsere proteinet. Og hvem vil vel ikke gjenopprette fasthet, friskhet og elastisitet i huden?

  • Kjøtt har et høyt innhold av kollagen : storfe, kylling, okse, hjort, geit og svin.
  • Fisk har litt mindre innhold av kollagen men skjellene er spesielt rike på kollagen. Vi vet at en del fisk inneholder omega 3 fettsyrer som beskytter membraner rundt hudcellene våre. Dette kan redusere inflammasjon og gi elastisitet og fasthet til huden.
  • Gelatin er bygd opp av 90% kollagen- proteinderivater.
  • Mange røde frukter og grønnsaker inneholder lykopen som bidrar til å fremme produksjonen av kollagen. Stoffet er også en super antioksidant. Dette gjelder blant annet epler, jordbær, kirsebær, rødbeter og rød paprika.
  • Vitamin-C er viktig for produksjonen av kollagen. Her er noen C-vitaminrike frukter: appelsiner, kiwi, grapefrukt, mango, ananas og sitroner. En annen bonus er at de inneholder antioksidanter som reduserer dannelsen av rynker.
  • Grønnsaker er bra for produksjon av kollagen. Som for eksempel spinat, endivie/sikori, aubergine og kål.
  • Mat som har et høyt innhold av svovelforbindelser stimulerer produksjonen av kollagen. Dette gjelder matvarer som løk, hvitløk, tofu, bananer, agurk, selleri, grønne og sorte oliven.
  • En del andre matvarer som gir kollagen til huden er soyamelk, ost, te, nøtter, poteter tang og ølgjær.

Ta vare på huden din! Helsen til huden din er knyttet til kollagen og oppgaven er å beskytte strukturen og danne en barriere mot giftstoffer og andre skadelige faktorer. Huden kan tape kollagen ved overdreven trening da kroppen øker produksjonen av frie radikaler. Andre faktorer som spiller inn er sol, røyking, miljøgifter, giftstoffer og stress. Når det blir lite kollagen vil huden bli tynnere, håret mindre sterkt og rynker og slapp hud begynner å vises.

Sørg for at kosten er sunn og balansert og kombiner det gjerne med tilskudd av kollagen. Det er ikke alltid sånn at en får i seg nok næringsstoffer hver dag.

Kosttilskuddet Helein™ Strong Collagen med C-vitamin og Verisol® kollagen bidrar til å opprettholde ungdommelig fast hud.
Verisol® er det eneste kollagenet som har vitenskapelig dokumentert effekt på huden.

Helein Collagen kost-. og skjønnhetstilskudd. Foto

DOSERING

Tre tabletter daglig som svelges med vann.
Oppbevares utilgjengelig for barn.


DEN DAGLIGE DOSEN PÅ 3 TABLETTER INNEHOLDER

C-Vitamin 250mg (313%*)
Kollagen 2500mg
* av referanseverdi

Laktose og glutenfri


PAKNING

Kommer i boks er med 90 tabletter.